Elinstallation

För den säkraste elinstallationen är det viktigt att kontakta elektriker med kompetens för den eller de elinstallationer som ska utföras. Att ta in offerter från olika elfirmor och enskilda elektriker är oftast en bra början. 

Oavsett om du som privatperson eller ni som företag behöver hjälp med elinstallationer finns det alltid elfirmor i er närhet. Specificera gärna vilken typ av elinstallation som efterfrågas. Behövs det hjälp med installation i en industrilokal ska en industrielektriker kontaktas. 

Tveka aldrig att kontakta professionella elektriker när en installation ska utföras. Personer som ej är kunniga inom el ska inte handskas med detta. 

Elinstallationer ska utföras av proffs

Elinstallationer är ett högriskarbete som ska utföras av proffs, så är det bara. Sedan 2017 gäller en ny elsäkerhetslag som innehåller en rad bestämmelser om hur elinstallationer ska gå till.

Det är med andra ord inte ett alternativ att som lekman ge sig på detta själv, men som tur är har vi gjort det enkelt att hitta elektriker som finns tillgängliga när du behöver det och till bästa möjliga pris.

Jämförelse och ROT – vägen till att spara pengar på elinstallation

Du bör aldrig tumma på kvaliteten när det kommer till elinstallationer. Det bara måste bli säkert och korrekt utfört. Därför ser vi inte bara till att du får möjlighet att jämföra kostnader när du tar in offerter via vår tjänst, utan du får också mer information och tidigare kundomdöme om de elektriker som kontaktar dig. 

Att det går en rak linje mellan en väl utförd elinstallation och ett högt pris är dock inte heller sant. Vissa firmor har helt enkelt lägre priser än andra, samtidigt som elinstallationer ger rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden. Det betyder att du som kund endast betalar 70 procent av arbetskostnaden för elinstallationen.

Elfirmor och elektriker diskuterar gärna arbetet med elinstallationen innan arbetet påbörjas och ger en uppskattning hur lång tid arbetet tar att utföra. Så låt elinstallationen bli perfekt och säker – anlita yrkesvana elektriker via vårt kontaktformulär!

Våra senaste förfrågningar

 • Lars bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Installation ny lamparmatur utomhus (x2)
  Installation nytt belysningsuttag i inglasning
  Byta halldimmer
 • Björn bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Termostat Termonic Type 2679 till golvvärme förefaller ha gått sönder. Lampan lyser m.m men den stod och lät igår. Drog då ned tempen och ljudet slutade men nu ingen golvvärme trots att jag dragit upp termostaten.
 • Anders bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Anslutning av el till tomt
 • Sven bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Byte av skymningsrelä befintligt.
 • Birgitta bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Ett larm som tidigare hyresgäst satt in och som nu har börjat tjuta. Det finns en återställningsknapp men larmet sätter igång efter ett tag igen. Behöver bara hjälp med att avinstallera larmet.
 • Gunnel bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Ev. byte av programvara i diskmaskin med rutavdrag.
 • michael bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Åskskydd både mot direktnedslag samt överspänningskydd
 • Iman bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Iman Ismael
  Bagarbyvägen 17m
  19134 Sollentuna

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.